LES TENDÈNCIES EN CUINES PER A AQUEST 2020

Les cuines són l’espai central d’una llar perquè són la zona on grans i petits es troben per compartir l’esmorzar o explicar-se com ha anat el dia. També és l’espai preferit del cuiner de la casa, ja que és on desferma la seva passió i experimenta fent noves receptes.

La distribució i el disseny d’aquesta zona de la casa és clau. Ha de ser pràctica i funcional, però sense perdre l’estil propi. En qualsevol cas, si estàs pensant renovar la cuina o canviar-te de casa, aquest mes et presentem les principals tendències per al 2020.

Adeu poms!

Els nous mobles per a cuines obertes prescindeixen de poms. Per què? Doncs perquè es pretén que els mobles de les cuines s’assemblin més als del saló. És per això que ara podem trobar una gran quantitat de calaixeres amb obertura per pulsació sense tirador.

Colors naturals

Aquest any s’aposta pels colors inspirats en la natura, ja que són unes tonalitats que s’adapten a qualsevol tipus de cuina. El verd és molt versàtil perquè transmet pau, energia i elegància, mentre que el color blau aconsegueix un efecte calmant i ajuda a destacar certs aspectes de la cuina. Cal no oblidar el beix, que és el color neutre tradicional. Dona sensació de calma i és ideal per combinar-lo amb altres tonalitats.

Negre i daurat, la combinació de l’any

Si busques un canvi radical, optar pel negre serà un encert segur! Aquest color dona personalitat i sofisticació a la cuina. A més, si les peces brillen una mica, tindràs més llum i aconseguiràs un estil més minimalista. Els detalls en daurat a les aixetes i els llums aportaran elegància a l’estança.

El marbre com a protagonista

El marbre segueix sent una tendència a les cuines. Aquest any destaca el marbre blanc perquè aporta lluminositat i combina amb tot tipus de mobles de la cuina, sobretot els negres, grisos, verds i blaus foscos. 

Objectes a la vista

Cada cop més trobem estanteries de vidre per mostrar els elements que es guarden a dins, com ara vaixelles i copes. Les tendències arriben fins i tot als petits electrodomèstics. Moltes marques ofereixen torradores amb acabats metàl·lics, brillants o daurats.