ADMIRAR, COMPRAR I VENDRE ART A BARCELONA

Barcelona alberga una gran quantitat de museus, galeries d’art, antiquaris i cases de subhastes. Sovint trobem moltes persones interessades en el món de l’art i el col·leccionisme en aquests espais cercant obres d’art inèdites o buscant peces de nous artistes. És per aquesta raó que hem volgut conèixer algunes de les galeries i cases de subhastes que es troben a la ciutat. 

Setdart

L’any 2004 va néixer Setdar per aportar una visió moderna de les subhastes d’art amb l’objectiu de popularitzar, internacionalitzar i millorar el servei i l’assessorament d’aquest món. Durant els últims anys, Setdart s’ha consolidat com a referència en el mercat en línia, a més, es troben presencialment a Barcelona, Madrid i València. Actualment, subhasten cada dimecres una sèrie de peces de Daniel Zuloaga, un artesà destacat en la història de la ceràmica espanyola. 

Subex Galeria d’Art 

La galeria Subex va néixer per divulgar l’art figuratiu d’artistes consagrats, però sense deixar d’apostar per nous talents. Victòria Salom, doctora en història de l’art i propietària de la galeria des del 1973, vol donar importància al nou realisme, un estil que va quedar relegat a un segon pla al llarg del segle xx. Des de fa més de quaranta anys, la galeria ha representat un espai expositiu per a més de cent artistes i ha esdevingut un dels espais de referència de Barcelona. Actualment, té en exposició una mostra de pintura figurativa contemporània amb obres de Xavier Moreno o J.E. Balaguer, entre d’altres. 

Jorge Alcolea

A tocar del Turó Park trobem la nova galeria Jorge Alcolea – Nonell, un espai que recull quaranta-sis anys de tradició familiar. Després de trenta anys amb una galeria homònima al carrer de Claudio Coello, a Madrid, el galerista Jorge Alcolea ha destinat l’espai familiar Sala Nonell, un dels antiquaris més emblemàtics de Barcelona, per convertir-lo en un projecte dedicat als artistes contemporanis. La galeria es va inaugurar al novembre amb la mostra “La caza del faisán”, una exposició comissariada per Enrique Juncosa, que plantejava un diàleg entre la pintura d’artistes contemporanis amb dibuixos de grans firmes de l’art modern. 

La Suite 

La casa de subhastes La Suite va ser fundada l’any 2005 al barri del Poblenou per un equip de professionals del món de l’art amb més de vint-i-cinc anys d’experiència. Finalment, l’any 2011 van decidir traslladar-se a l’actual seu, ubicada al carrer del Conde de Salvatierra. Actualment, La Suite centra la seva oferta en pintures, escultures, joies, arts decoratives i mobiliari anteriors al segle xviii i pintura, dibuix i escultura del segle xx. A més, compten amb col·leccions de peces d’art nouveau i art-déco. 

Artpironti

L’any 1950, Ernesto Pironti va fundar una galeria d’arts i antiguitats a Barcelona. Setanta anys després, Artpironti ha esdevingut un dels antiquaris de referència de la ciutat, oferint serveis de compra i venda d’antiguitats, obres d’arts i peces de col·leccionisme. A la seva col·lecció destaquen elements procedents d’Àsia, com ara una figura de terracota xinesa del període Han (206 aC fins a l’any 260 dC).

Soler y Llach

Soler y Llach va ser fundada l’any 1989 per dues famílies vinculades al món del col·leccionisme: Filatèlia Llach i Filatèlia Soler. La primera va ser creada per Eugeni Llach a l’Havana a principis del segle xx, mentre que Filatèlia Soler va ser fundada pels germans Josep i Ramon Soler l’any 1975. La unió d’aquestes dues generacions ha aconseguit que esdevinguin referents internacionals en les subhastes filatèliques. Actualment comercialitzen filatèlia, història postal, numismàtica, llibres antics i manuscrits, entre d’altres.