CONVERSEM AMB JUAN CARLOS LED

Juan Carlos Led és el director de l’oficina de Barcelona de Berkshire Hathaway HomeServices Larvia, una consultoria especialitzada en assessoria i comercialització d’habitatges de luxe.

-Berkshire Hathaway HomeServices i Larvia es van associar fa relativament poc. Com va ser?

Quan Berkshire Hathaway HomeServices va començar a estudiar la seva expansió a Europa i a Espanya, va decidir associar-se amb nosaltres. A Larvia tenim molta experiència, ja que promovem, rehabilitem, comercialitzem i gestionem propietats des de l’any 1964. És per aquesta raó que la família Rabassa, els propietaris de Larvia, han pogut fer una associació conjunta amb ells. Molt poques agències poden dir que han donat servei a les necessitats del consumidor de luxe durant més de cinc dècades.

-Berkshire Hathaway HomeServices, abans d’arribar a Espanya, ja s’havia consolidat als Estats Units.

Sí, va néixer l’any 2009. Era un moment en què la crisi immobiliària era molt forta, sobretot als Estats Units. Warren Buffett va decidir invertir-hi perquè, segons explica “un habitatge és un dels béns amb més valor que es poden adquirir. A la llar es creen records, per la qual cosa és important comptar amb algú de confiança”. És per aquesta raó que va decidir participar en el mercat a través d’associacions, és a dir, va buscar immobiliàries locals que coneixien bé el mercat local i s’hi va associar. És el mateix procediment que s’ha fet servir amb Larvia. Berkshire Hathaway HomeServices actualment figura entre les marques més reconegudes a escala mundial. Totes les filials del grup compten amb els millors professionals, tant en experiència com en talent, amb l’únic objectiu d’assegurar que es tingui la millor experiència immobiliària. L’any 2017 van començar a expandir-se mundialment seguint el mateix mètode, com ara a Espanya, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Àsia o els Emirats Àrabs.

-Què us aporta l’acord amb Berkshire Hathaway?

Larvia crea una aliança estratègica amb Berkshire Hathaway HomeServices, l’agència immobiliària més important dels Estats Units, per obtenir la força de la xarxa i de la marca. Berkshire Hathaway HomeServices Larvia compta amb aproximadament 50.000 associats, 1.500 oficines i més de 304.836 transaccions. Gràcies a aquesta nova aliança podem ser una xarxa operativa real. Coneixem personalment les persones de la resta d’oficines europees i americanes, i hi treballem constantment. Això ens permet tenir una relació més estreta i aconseguir que la comunicació entre el producte i el client sigui més efectiva. El que vol Berkshire Hathaway HomeServices Larvia és aconseguir que aquesta xarxa sigui real, proporcionar una experiència immobiliària de primera qualitat i ser el suport dels nostres clients durant el transcurs de les seves vides. 

-Quins serveis oferiu des de Berkshire Hathaway HomeServices Larvia?

Nosaltres som consultors immobiliaris i gestionem la venda i lloguer d’habitatges com a agència immobiliària. Tenim la vocació d’oferir una experiència excepcional als clients. És per aquesta raó que tenim uns professionals compromesos a trobar un comprador tan aviat com es pugui, oferint un ritme accelerat i aprofitant tota la tecnologia del segle xxi. Tenim experiència i podem donar resposta als clients, inversors i empreses especialitzades en el real estate, ja sigui en les diferents fases del seu negoci o en la compra, reforma, transformació o comercialització de les seves propietats. Sabem assessorar el client, seguir-lo i cobrir les seves necessitats. Per a nosaltres és molt important aconseguir una transacció fàcil. 

-Com valoreu el mercat immobiliari a Barcelona?

Els preus s’estan estabilitzant, però creiem que pujaran una mica més. La tendència de demanda del mercat a la zona alta ha augmentat, però també ha canviat. Les unitats en venda de pisos o cases grans duren més temps en el mercat, ja que la gent busca pisos de 150 m2 o més petits. Quant al lloguer, la demanda segueix creixent. Els preus seguiran pujant perquè cada cop hi ha menys producte. En definitiva, la gent vol pisos més ajustats i amb més serveis. És per això que el client està disposat a pagar una mica més per un pis que compleixi amb les expectatives o estigui ben moblat i tingui totes les comoditats. 

-Treballeu a la resta de Catalunya?

Nosaltres estem centrats en Barcelona i en la zona metropolitana, però també treballem a la costa catalana perquè tenim clients que ens confien la seva venda o recerca idònia. A més, des de Berkshire Hathaway HomeServices Larvia creiem molt en les residències fora de la ciutat. 

-És un bon moment per invertir a Barcelona?

Totalment, Barcelona és una ciutat cosmopolita molt reconeguda i amb molt atractiu nacional i internacional perquè és única per la seva ubicació i serveis. Això fa que el mercat sigui molt atractiu tant per viure-hi com per invertir-hi, ja que s’està donant una bona rendibilitat a mitjà i llarg termini.